Conform DEX: "mararul este erbacee aromatica din familia umbeliferelor, cu frunze filiforme si cu flori galbene, intrebuintata mail ales drept condiment.

Originar din Asia, mararul este o planta anuala care ajunge pana la 40-60 cm. Florile de marar pot fi albe sau galbene.

Scrie comentariu (0 Comentarii)

Scortisoara este scoarta uscata a unui arbust din familia dafinului, care confera preparatelorun gust dulceag. Scortisoara se gaseste in doua variante, baton sau macinata. Scortisoara baton se foloseste la compoturi, vin fiert si punch. Scortisoara macinata se foloseste la prepeararea produselor de patiserie si a preparatelor din carne.

Scrie comentariu (0 Comentarii)

Se spune ca Fecioara Maria,dorind sa-l salveze pe Pruncul Sfant de imparatul Irod,ar fi implorat aceasta planta sa creasca pentru a-i adaposti.In semn de multumire,Maica Domnului i-a oferit plantei puteri vindecatoare. 
Salvia provine din partea sudica a Europei si era considerata capabila sa prelungeasca viata.Era considerata in Antichitate ca fiind sacra, adusa pe pamant chiar de zei.

Scrie comentariu (0 Comentarii)

Cimbrul (Satureja hortensis) este o planta perena folosita pe post de condiment si care nu depaseste 20-30 cm. Vechiul nume (romanesc) al cimbrului este lămâiţă sau lămâioară. Cuvantul cimbru este de origine slava si se pare ca a fost raspandit de catre zarzavagii bulgari. "Lămâiţa" a fost un ingredient foarte apreciat in bucatariile manastirilor din Evul Mediu.

Scrie comentariu (0 Comentarii)

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) este o planta lemnoasa originara din Mediterana si face parte din familia Lamiaceae, la fel ca menta.  Frunzele de rozmarin sunt verzi intotdeauna, au forma de ace lungi de 2-4 cm iar florile sunt albe, albastre sau roz. La maturitate in conditii de gradina poate ajunge la 1.5-2m inaltime iar in ghiveci pana la maxim 50 cm inaltime.

Scrie comentariu (0 Comentarii)