Specie: Capsicum Frutescens

Origine: Guiana Franceza

SHU: 40 000 - 90 000

Numele acestui ardei vine de la orasul Cayenne din Guiana Franceza. Conform unui scriitor anonim, aceasta specie de ardei a fost documentata pentru prima data in anul 1493 de catre Cristofor Columb si de catre unul dintre pasagerii lui pe nume Cueno. In aceast document se descrie cum amerindienii mananca ardei iute de parca ar fii mere. Cayenne este folosit proaspat, uscat, sub forma de sos, boia iute si chiar cu scop decorativ. Aceasta specie de ardei este foarte bogata in vitaminele A si C. Din coaja si semintele ardeiului de Cayenne, dupa ce sunt uscate si macinate, se prepara "piperul de Cayenne", un praf rosu care arata ca o boia, dar de cateva ori mai iute. In cantitati moderate, poate fi util in curele de slabire. Studiile au aratat ca o lingurita de piper rosu de Cayenne te poate ajuta sa arzi cu 25% mai multe calorii.

Un serviciu oferit de CComment